Deel dit artikel
-

Organische groei Sanoma Benelux neemt af

De omzet van uitgeverij Sanoma is in het tweede kwartaal gedaald van 533,1 miljoen naar 468,8 miljoen euro, onder meer door tegenvallende resultaten in thuisland Finland. Het bedrijfsresultaat is 40 miljoen euro negatief, vergeleken met 63 miljoen euro vorig jaar.

De organische groei van Sanoma Benelux, uitgever van onder meer Nu.nl, ging met 5,5 procent achteruit, wat mede kwam door de verkoop van tijdschriften. Niettemin is de nettowinst verbeterd: die ging van 43 miljoen euro naar 45,3 miljoen in het afgelopen kwartaal. Ook is de Finse uitgever positief over SBS.

Sanoma had al een winstwaarschuwing afgegeven. ‘De Finse economie en reclamemarkt staan onder druk en er is geen zicht op verbetering in de nabije toekomst’, luidde de verklaring die de Finnen aan de markt gaven.

Deel dit bericht

1 Reactie

Maarten

Tussen de regels door lees ik; de producten doen het niet goed, maar door reorganisatie / kostenbesparing is het resultaat onder controle. Onhoudbare situatie, bedrijf wordt leeggezogen, talent loopt weg of wordt verkeerd gebruikt. Ze zijn er daar nog lang niet, sterker nog ze zetten flinke stappen achteruit.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond