Deel dit artikel
-

Otto, KLM, Suitsupply en Leapp naar E-Commerce Live

Moritz Corbelin van Otto Group, Tjalling Smit van KLM, Martijn van der Zee van Suitsupply en Rogier van Camp van retailer Leapp spreken op 25 mei op het meest toonaangevende e-commerce van Nederland, E-Commerce Live.

Op 25 mei barst de tweede editie E-Commerce Live los met meer dan honderd sessies, roundtables, panels, pitches en demo’s.

Namens het Duitse Otto, een soort Wehkamp maar dan vele malen groter, spreekt Moritz Corbelin, hoofd e-commerce strategie. Hij leidt sinds 2013 de afdeling die de e-commerce activiteiten verzorgt.

Otto is voornamelijk in Duitsland heel groot. Het bedrijf besloot vorig jaar om zijn kennis (lees: data) van consumenten in te zetten voor reclamedoeleinden. Adverteerders kunnen op ruim honderd door Otto gexploiteerde shops reclameruimte inkopen op basis van meerdere variabelen. Net als een uitgever zou doen, vangt Otto Group Media hiervoor een vergoeding.

Klantenservice via chatapps wint aan populariteit en door het ontstaan van nieuwe functionaliteiten ontstaan volop mogelijkheden voor zakelijk gebruik.

KLM heeft in Nederland de primeur met een intensieve samenwerking met Facebook. Naast het aanbieden van vlucht informatie, bevestigingen en betaalinformatie, biedt Messenger voor business KLM vooral ook de mogelijkheid om directe conversaties te voeren met passagiers over bijvoorbeeld een vertraging van een vlucht.

E-commerce manager Tjalling Smit van KLM gaat in op de mogelijkheden die Facebook Messenger KLM biedt voor de inzet van social commerce.

Damien Poelhekke laat zien hoe zijn bedrijf MADE.COM met de digitale showroom Made Unboxed op vernieuwende wijze invulling geeft aan de traditionele showroom.

Emerce

Rogier van Camp is algemeen directeur en oprichter van Leapp, de omnichannel retailer die zich richt op de verkoop van zogenoemde refurbished Apple hardware (gebruikte apparaten met garantie). Sinds 2015 is leapp ook over de grens te vinden met winkels in België en Duitsland.

Geert-Jan Smits, oprichter en directeur van Flinders, mag ook niet ontbreken. Flinders heeft meer dan 15.000 meubels, designlampen en woonaccessoires. Naast een webwinkel zijn er fysieke winkels in Zaandam en Maastricht en tevens vier Flinders Cafés in Amsterdam, Hilversum en Groningen.

E-Commerce Live vindt plaats op 25 mei in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Kaarten zijn hier te reserveren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond