Deel dit artikel
-

Overnamebod op Tradedoubler van aandeelhouder

Grootaandeelhouder Reworld Media doet een overnamebod op Tradedoubler. De handel in het aandeel is stilgelegd. De beoogd nieuwe eigenaar wil het marketingbedrijf als vehikel om zijn mediaconcern internationaal te doen groeien.

Het Zweedse onlinemarketingbureau Tradedoubler maakt bekend dat Reworld Media afgelopen woensdagmiddag een bod op alle aandelen heeft gedaan. Hierop is de handel in de aandelen stilgelegd. Hoe hoog het bod is, is niet bekend.

Voor de Fransen is het een logische stap om een bod op de zeventig procent aandelen te doen die ze nog niet hebben. Zelf exploiteren ze een Europees portfolio van mediatitels. Aan de normale reclamemogelijkheden willen ze ook een performance-element toevoegen. Sterker nog, dat doen ze in de praktijk al. Van alle Reworld-kantoren die de site vermeldt, gaat het in vrijwel alle gevallen om Tradedoubler-filialen. De praktische samenwerking is al hecht.

In 2015 kocht ReWorld het aandelenpakket Tradedoubler van Montero en verwierf daarmee achttien procent eigendom. Dat werd uitgebreid tot dertig procent.

Als de overname doorgaat, wordt Tradedoubler verlost van zijn kwijnende positie op de beurs.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond