Deel dit artikel
-

Verlies en omzetdaling Tradedoubler

Het Europees werkende onlinemarketingbedrijf Tradedoubler zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet dalen en het nettoverlies stijgen.

De negatieve ontwikkeling is het gevolg van ontwikkelingen vorig jaar. Toen verloor het een aantal grote klanten. Het wegvallen van die inkomsten wordt nu zichtbaar in de cijfers. De omzet daalde met veertien procent tot 28 miljoen euro.

Het verlies verdubbelde van twee naar vier ton.

Tradedoubler is bezig de focus van zijn activiteiten te verleggen van affiliatemarketing naar -wat heet – performance marketing solutions. Van bemiddelaar tussen adverteerders en uitgevers naar technologieleverancier. Die kanteling is al een paar jaar gaande en lijkt, getuige de ontwikkeling van de cijfers, nog niet afgerond.

CEO Matthias Stadelmeyer heeft in de afgelopen weken twee nieuwe leningen afgesloten. Met een kleine elf miljoen euro extra op zak wil hij de Zweedse plannen voor 2018 en de jaren daarna helpen financieren.

Foto: Giuseppe Milo (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Johan

Wie nu nog zaken doet met Tradedoubler heeft het niet begrepen. Zwaar verouderde en trage software, slechte service, nauwelijks support. Het ene na het andere kantoor gaat dicht en adverteerders vertrekken in bosjes tegelijk. Snel aflopende zaak. Jammer want ze waren een pioneer in affiliate marketing. Maar de huidige situatie hebben ze echter volkomen aan zichzelf te danken. Niet willen investeren in het product, maar wel een vreselijk arrogante houding. Tel daarbij op de onkunde van de meeste medewerkers, dan is het duidelijk dat Tradedoubler niet lang meer te gaan heeft. Jammer, maar er zijn gelukkig veel betere netwerken in de markt. Helaas ben ik als Publisher nog wel gedwongen om met ze te werken, omdat sommige adverteerders daar nog een programma hebben draaien. Die begrijpen waarschijnlijk nog steeds niet dat de slechte software en service van Tradedoubler hun affiliate programma geen goed doet. Als je als Merchant voor Tradedoubler kiest dan geeft dat aan dat je er niet veel van snapt, of dat je geen moer om je affiliate geeft. Beter dus dat dit fossiel uit de markt verdwijnt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond