Deel dit artikel
-

Parkeeroplossing ParkBee krijgt vijf miljoen euro groeigeld

Het Nederlandse techbedrijf ParkBee, dat onbenutte parkeerplaatsen van kantoorgebouwen, appartementencomplexen en andere vastgoedlocaties toegankelijk maakt voor automobilisten, krijgt vijf miljoen euro groeigeld van investeerders.

Het geld komt van Statkraft Ventures en de Zuid-Hollandse ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter. Hiermee wil ParkBee de dienstverlening in Nederland uitbreiden, meer locaties openen en op de parkeerlocaties extra diensten als laadpalen en deelfietsen aanbieden. Daarnaast wordt verder geïnvesteerd in het Verenigd Koninkrijk, waar ParkBee sinds vorig jaar actief is op zo’n twintig locaties.

Een groot deel van de private parkeerplekken in de vier grote steden wordt niet gebruikt. Via parkeerapps Parkmobile en Park-line kunnen automobilisten een ParkBee-locatie openen en via diezelfde app afrekenen. De tarieven liggen 30 tot 50 procent lager dan de reguliere ‘straattarieven’.

In de twee jaar dat ParkBee actief is heeft het bedrijf ruim zestig parkeerlocaties geopend in alle grote steden, in totaal goed voor 4000 parkeerplekken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond