Deel dit artikel
-

Peak Capital investeert in TradeCloud

TradeCloud krijgt financiering van investeringsfonds Peak Capital. Het fonds neemt daartoe een minderheidsbelang in de logistieke clouddienst. Het groeikapitaal wordt gebruikt voor het opschalen van sales- & marketingactiviteiten en verbreding van de functionaliteit.

TradeCloud helpt productie- en groothandelsbedrijven sneller te communiceren over inkoop- en verkoopprocessen met hun toeleveranciers en klanten. De succesvolle bedrijven van morgen moeten flexibeler reageren op marktveranderingen, vindt CEO Tonnis de Boer. Het bedrijf biedt hiervoor een oplossing op basis van een eenvoudig abonnementsmodel (SaaS).

Bedrijven kunnen hun ERP-systeem, de software waarmee ze hun interne administratie bijhouden, op TradeCloud aansluiten. Vervolgens stelt dat hen instaat om bijvoorbeeld leveranciers inzage te geven in materiaalbehoefte, orders en leveringen. Zo kan de hele keten veel beter afstemmen wanneer ze wat moeten leveren of geleverd krijgen.’

De onderneming richt zich op innovatieve ondernemers die ‘geloven in transparantie en een duurzame samenwerking met hun leveranciers en klanten’.

TradeCloud is in 2013 opgericht door Marcel Matthijs, Jan Mark Maas en Tonnis de Boer en werd later dat jaar toegelaten tot de Yes!Delft incubator. De drie oprichters hebben allen een ruime ervaring in de ontwikkeling van zakelijke software onder andere bij Exact, PostNL en Mendix. Klanten zijn Vacu Vin, Agrifac en Diesel Buchli. In een later stadium zal TradeCloud ook internationaal uitrollen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond