Deel dit artikel
-

Performancebureau Booming in handen van Intracto

Intracto Group legt voor de uitbouw van zijn Amsterdamse campus de hand op het onafhankelijke performancebureau Booming.

Met de overname van het team van 25 man koopt Intracto Group expertise die bij zijn Nederlandse tak ondervertegenwoordigd was. De bedrijvengroep met activiteiten in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Bosch en Eindhoven bouwt aan een geïntegreerde, full-service propositie in de domeinen strategie, creatie, content, marketing en technologie. Het wordt daarbij gesteund door investeerder Waterland.

De partijen melden niet hoeveel geld met de overname is gemoeid.

Met deze stap groeit Amsterdam door naar zo’n 130 medewerkers en begint de beoogde campus vorm en substantie te krijgen. De hele Intracto Group, ontstaan in België, is 925 man sterk.

Booming is gespecialiseerd in marketingpraktijken als SEO, SEA, affiate marketing, conversie-optimalisatie en ontwikkelt expertise op het gebied van leadgeneratie, inbound marketing en marketplaces.

Oprichter Joey Fieggen licht toe: “We waren niet op zoek naar een koper, maar stonden altijd wel open voor gesprekken. Met Intracto hadden we qua ambitie en cultuur een goede klik. We willen groeien, maar met behoud van kwaliteit. Bij ons beiden ligt de focus op kennis en mensen. Wat ook interessant is, is dat we kunnen meebouwen aan Intracto Group. In Nederland zijn ze nog maar net begonnen.”

Over onderdeel worden van een bedrijvengroep: “Onze expertise sluit goed aan op andere disciplines die zij in huis hebben. Er is synergie mogelijk en op tal van vlakken vullen we elkaar aan. Het is prettig dat wij onze klanten extra diensten kunnen aanbieden.” Waar Booming bijvoorbeeld campagnes op social media beheert voor klanten, kan het ze beter helpen met content, creatie en campagneontwikkeling.

Brian Hirman is bij Intracto in Nederland mede verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van Intracto Group in Nederland en spot en spreekt potentiële overnamekandidaten.

Tegen Emerce zegt Hirman, die met zijn compagnons hun GUC Agency verkocht: “Voor de te vormen campus in Amsterdam waren we op zoek naar versterking op het gebied van performance. Binnen Intracto Group, zoals in Den Bosch en op de campussen in België, hebben we deze expertise overigens al in huis. Maar om onze filosofie van lokale campussen gestalte te geven zochten we aanvulling in Amsterdam. De mensen van Booming brengen daarnaast de nodige kennis en een netwerk met zich mee, waarmee we het domein performancemarketing binnen de groep inhoudelijk nog verder kunnen ontwikkelen en laten groeien middels buy & build.”

Deel dit bericht

2 Reacties

D

“creatie en champagneontwikkeling” ik zeg proost! 🙂

David Iwanow

Congrats folks!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond