Deel dit artikel
-

PlayStation 4 populairste spelcomputer in Nederland

PlayStation 4 wint op alle fronten de strijd met Xbox One. Dat zegt Multiscope, die 6500 Nederlanders ondervroeg.

PlayStation 4 is de bekendste en populairste spelcomputer in Nederland. De Xbox One en de Wii U volgen op gepaste afstand. In 2016 gaat dit beeld niet veranderen. De PS4 zal verder uitlopen op de andere consoles, verwacht Multiscope.

Bijna vier op de tien huishoudens hebben een game console, met name voor de kinderen. De zogenoemde next-gen game consoles (PS4, Xbox One en Wii U) zijn nog in een beperkt aantal huishoudens aanwezig.

De PlayStation 4 is hiervan de populairste. Die staat bij 13 procent van de game console-bezitters. Slechts 5 procent heeft een Xbox One en nogmaals 5 procent een Wii U.

De meeste game console-bezitters hebben nog een voorloper van de nieuwe generatie in huis. De Wii is in drie op de vijf Nederlandse huishoudens met een game console aanwezig. Daarna volgen de PS3 (29 procent) en de Xbox 360 (21 procent).

De nieuwe generatie consoles worden volgens Multiscope veel intensiever gebruikt dan de oude generatie. Slechts een kwart van de Wii-bezitters gebruikt de console nog wekelijks (gemiddeld 3 uur per week). Daarentegen wordt de PS4 door het grootste deel van de gamers wekelijks gebruikt (10 uur per week). Opvallend genoeg is de gebruiksintensiteit voor zowel de PS3 als de PS4 hoger dan die van de Xbox One en Xbox 360.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond