Deel dit artikel
-

Politie pakt trio internetoplichters op

In een onderzoek naar grootschalige oplichting met bekende designerkleding heeft de politie drie mensen opgepakt. Meer dan honderd slachtoffers uit heel het land deden aangifte, nadat ze bestelde spullen niet geleverd kregen.

Tassen, tassen en schoenen van absolute topmerken met kortingen tot wel 70 procent. Met zulke acties verleidde de 27-jarige verdachte afgelopen jaren consumenten op allerlei professioneel ogende websites zoals merken-sale.nl en originalbrandsoutlet.nl. Maar na betaling van vaak honderden euro’s kregen de klanten meestal niets geleverd.

Het geld dat klanten overmaakten kwam soms direct terecht op de bankrekening van de hoofdverdachte. Ook maakte hij gebruik van geldezels, mensen die hun bankrekening ter beschikking stelden voor deze criminele activiteiten.

Tijdens een gecoördineerde actie van de politie en het Openbaar Ministerie werd de 27-jarige hoofdverdachte maandagochtend aangehouden bij zijn auto in de Provenierswijk in Rotterdam. Bij de doorzoekingen heeft de politie goederen, creditcards en contant geld in beslag genomen. Verder wordt geprobeerd om de bankrekeningen van verdachten te bevriezen en de bewuste websites zo snel mogelijk offline te halen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond