Deel dit artikel
-

Sportartikelen in trek bij cybercriminelen

Sinds april heeft de politie al bijna 800 aangiftes gekregen van mensen die via valse webshops zijn opgelicht bij het online bestellen van vooral fitnessartikelen of elektronica. Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO), dat onderzoek doet naar aan- en verkoopfraude, heeft al meer dan twintig malafide webshops offline gehaald.

De politie ziet een verschuiving van malafide webwinkels met artikelen voor bescherming tegen het coronavirus, naar foute webshops voor sportartikelen en elektronica.

De consument heeft het de afgelopen tijd zonder sportschool moeten stellen. Dus bieden cybercriminelen allerlei producten aan die te maken hebben met thuis sporten, zoals fitnessapparaten, trampolines, loopbanden en tafeltennistafels.

Vaak leiden de malafide websites consumenten naar een buitenlands bankrekeningnummer. Een van de malafide webwinkels, waartegen ruim honderd aangiftes zijn gedaan, werkte met een Duits bankrekeningnummer. Ook wanneer de consument een betaalverzoek krijgt toegestuurd, weet hij zeker dat hij met oplichters te maken heeft. De gebruikelijke en veilige methode om af te rekenen verloopt via iDeal of PayPal.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond