Deel dit artikel
-

PostNL wil sorteercentrum voor kleinere pakketten

PostNL wil in 2021 een sorteercentrum voor kleinere pakketten op een centrale locatie in Nederland openen. Deze sorteeroplossing wordt sterk geautomatiseerd en is 24/7 operationeel, wat moet leiden tot lagere sorteerkosten.

Dat maakt het bedrijf vandaag bekend op Capital Markets Day. Daar presenteert PostNL een strategie-update voor het pakkettenbedrijf, gericht op margeverbetering en verlaging van de kosten per bezorgd pakket.

Het pakkettenbedrijf is de afgelopen vijf jaar met bijna 100 procent gegroeid en bezorgt inmiddels 251 miljoen pakketten per jaar. PostNL wil streven naar hogere klanttevredenheid met innovatieve oplossingen, nieuwe diensten en een verbeterde digitale interactie met de consument.

Omdat kleine pakketten op dit moment goed zijn voor circa 40 procent van het totale volume kan het nieuwe sorteercentrum de distributiecapaciteit in het bestaande netwerk aanzienlijk verbeteren.

PostNL maakte vanochtend ook zijn kwartaalcijfers bekend. Zo steeg de omzet naar 684 miljoen euro en daalde de winst van 23 miljoen naar 15 miljoen in het eerste kwartaal.

PostNL rapporteerden 16 procent volumegroei bij pakketten, terwijl de post met 9,8 procent daalde.

In het eerste kwartaal van 2019 kwam 51 procent van de omzet uit e-commerce activiteiten.

Het vooruitzicht voor heel 2019 komt neer op een bedrijfsresultaat van 155 miljoen tot 185 miljoen. Het vervoersbedrijf gaat uit van een volumegroei van 14 procent tot 2022.

Foto PostNL

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond