Deel dit artikel
-

PostNL-retailers verliezen kort geding over vergoeding

Branchevereniging VVP heeft het kort geding tegen PostNL over het nieuwe vergoedingenmodel voor winkels met een afhaalpunt verloren. De voorzieningenrechter ziet onvoldoende spoedeisend belang. Dat wil niet zeggen dat de zaak in het voordeel van PostNL is beslist. Een bodemprocedure moet meer helderheid verschaffen.

De voorzieningenrechter constateert wel dat de gestelde omzetdaling op dit moment ‘onvoldoende aannemelijk’ is gemaakt. Een groot aantal postretailers is bovendien akkoord gegaan met het model. ‘De omstandigheid dat slechts 7 retailers bezwaar hebben gemaakt tegen het gewijzigde vergoedingenmodel en slechts 13 retailers de Overeenkomst Postkantoor hebben opgezegd, laat zich niet rijmen met de door VVP gestelde verstrekkende financiële consequenties van het thans van die overeenkomst deel uitmakende gewijzigde vergoedingenmodel.’

De tariefverlaging zou volgens de branchevereniging een winkelier gemiddeld 9000 euro per jaar kosten. Ook zouden de winkeliers bijna niets verdienen aan de bijverkoop, de producten die mensen kopen als ze hun pakketje komen ophalen.

Het bestuur van VVP beraadt zich op mogelijke andere acties.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond