Deel dit artikel
-

Proef met deelfietsen in Delft

Deelfietsaanbieder Mobike start, in samenwerking met de gemeente en TU Delft, half maart een proef met deelfietsen in Delft.

Vijf organisaties in Science Park Zuid, ten zuiden van de Kruithuisweg, doen mee aan de proef: TU Delft, Applikon, Deltares, Exact en 3M.

Mobike plaatst bij aanvang van de proef honderd fietsen op strategische punten, met name op de route van de stations naar de TU. De fietsen zijn uitgerust met een simkaart, GPS en Bluetooth. Via een app op de smartphone worden gebruikers naar de dichtstbijzijnde fiets verwezen.

De deelfietsen zijn onderdeel van een pakket maatregelen van de vijf betrokken organisaties op Science Park Zuid. De ambitie is om het gebruik van de auto te verminderen en zo de doorstroming te bevorderen.

Deel dit bericht

3 Reacties

jacob zwaal

betekent dit dat iedereen zijn fiets op elke willekeurige plek kan achterlaten, zoals voor mijn deur? Hoe kan ik dit laten verwijderen?

Jan van den Berg

Op de Pijperring in Delft ter hoogte van nr 139 (1 hoog) staat al bijna een week een fiets van Mobike geparkeerd (op slot). (nr 600 1442). Het staat er erg vreemd want er is geen woning in de buurt.

Jan Schrijver

In het Agnetapark staan die fietsen ook. Worden niet gebruikt. Kijk er al een week tegenaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond