Deel dit artikel
-

Proef Reizen met je betaalkaart afgerond

De proef Reizen met je betaalkaart op het traject Leiden – Den Haag is vrijdag afgerond. Uit de proef blijkt dat reizigers overwegend enthousiast zijn over de nieuwe betaalmethode. Van 19 januari tot 19 juli konden deelnemers op het NS-traject in- en uitchecken met hun eigen contactloze bankpas of creditcard. Zij hadden daarvoor geen OV-chipkaart nodig.

Duizend testreizigers meldden zich in januari aan, waarvan twee derde met hun bankpas en een derde met hun creditcard. Zo’n driehonderd van hen maakten afgelopen half jaar in totaal bijna tweeduizend reizen door in en uit te checken met de betaalkaart. Gemaakte reiskosten werden aan het eind van elke dag automatisch afgeschreven.

Ervaringen uit de proef worden gebruikt om te bepalen wat er nodig is voor invoering van reizen met de betaalkaart. Hiervoor zijn de komende jaren ingrijpende technische aanpassingen nodig bij alle vervoersbedrijven, bij Translink en bij de banken.

Deel dit bericht

1 Reactie

Kees

Het lijkt erop dat ik ook contactloos kan betalen via mijn bankpas. Werd me daarvan bewust toen ik laatst op een station naar de wc wilde. Gewoon met een munt betalen was echter onmogelijk gemaakt, maar het kon wel ‘contactloos’. Ik ben toen maar naar een andere wc-aanbieder gegaan, die niet zo achterlijk was dat je er niet met munten kon betalen. Later begon ik mij af te vragen of met mijn bankpas wellicht toch onbedoeld die mogelijkheid bood. Gezien de aanwezigheid van een logootje lijkt dat er wel op. Dus als het inderdaad zo blijkt te zijn, dan laat ik dat maar gauw blokkeren. WC-bazen jagen zo klanten weg en stimuleren het wildplassen. Als het niet anders kan, dan doe ik het voortaan ook maar ‘wild’.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond