Deel dit artikel
-

Proximus met glasvezel in Mechelen en Sint-Niklaas

Proximus gaat zijn fibernetwerk inrollen in Mechelen en Sint-Niklaas. Daarmee is de uitrol al in 16 Belgische steden aan de gang, en zijn inmiddels meer dan 400.000 woningen en bedrijven aansluitbaar op fiber.

In Mechelen werd de omgeving van ‘den Bruul’, de Botermarkt en de Vijfhoek al in 2019 van fiber voorzien. Het noordelijke gedeelte van het stadscentrum is momenteel in volle ontwikkeling, het zuidelijke gedeelte volgt in 2021.

Daarnaast is Proximus betrokken bij 117 nieuwbouwprojecten in Mechelen, goed voor meer dan 1200 residentiële nieuwbouwwoningen die met fiber uitgerust zijn of zullen worden.

In Sint-Niklaas werd de omgeving van de Grote Markt, de Stadsschouwburg en de Stationsstraat al grotendeels van glasvezel voorzien. De buurt rond het Stadspark en het AZ Nicolaas volgen nog vóór de zomer van 2021. Ook hier is de ambitie is om de uitrol vervolgens verder te zetten buiten het stadscentrum en in de deelgemeenten.

Eind 2016 kondigde Proximus een miljardeninvestering aan om het svaste netwerk van de toekomst uit te rollen.

De uiteindelijke doelstelling is om tot 4,2 miljoen woningen en bedrijven aan te sluiten tegen eind 2028, wat neerkomt op een nationale fiberdekking van ongeveer 70 procent.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond