Deel dit artikel
-

Puma komt eindelijk met mobiele app

Sportkledingfabrikant komt dan toch eindelijk met een eigen mobiele app, een vehikel waar Nike al jaren van profiteert qua klantenbinding en e-commerce.

Het is niet duidelijk waarom de Duitsers het mobiele kanaal nu pas het serieus beginnen te nemen. Maar de eerste stap wordt er wel een die direct mondiale impact moet hebben.

Er is een samenwerking gesloten met het mobiele marketingbedrijf Branch, dat recent nog 300 miljoen dollar ophaalde. Dit bedrijf moet Puma aan een degelijke uitgangspositie gaan helpen.

Branch gaat een soort brug bouwen die de mobiele bezoekers van Puma moeten verleiden een nieuwe app te installeren. Daar moeten ze behalve sportkleding ook inspirerende content gaan vinden. Van extra digitale diensten, zoals het vinden van hardloopmaatjes, is nog geen sprake.

Het marketingbureau moet ook technisch gestalte gaan geven aan de internationale e-mailstrategie. In de plannen klinken termen als ‘deeplinken’ en ‘mobiele attributie’. Dat is jargon voor: klanten duidelijker op producten wijzen. Vergelijkbare plannen maakt men ook voor social media.

Puma is nog geen held met e-commerce. De afgelopen twee kwartalen boekte het omzetdalingen van respectievelijk zeven en dertien procent. Reden: voorraadtekorten vanwege beperkte aanvoer uit China.

De Direct-to-Consumer-activiteiten, waar eigen winkels en e-commerce onder vallen, waren in 2021 goed voor 1,7 miljard euro omzet (+23%). Dat is 25 procent van de totale omzet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond