Deel dit artikel
-

Rechter weigert verwijdering negatieve recensie Google

Een niet nader genoemd Nederlands bedrijf in inkoop, verkoop en reparatie van (veelal gebruikte) computers, laptops, smartphones en andere aanverwante apparaten is het niet gelukt om via de rechter een negatieve recensie bij Google Maps verwijderd te krijgen.

Een aantal recensies werd eerder verwijderd, maar zes bleven nog op de site van Google staan. Nadat een kort geding aanhangig was gemaakt in juli 2019 zijn ook die door Google gewist.

Recentelijk zijn opnieuw recensies over het bedrijf geplaatst. In maart 2020 heeft het bedrijf Google wederom verzocht om verwijdering van (toen vijf) negatieve recensies, omdat deze onrechtmatig en nep zouden zijn. In de dagvaarding is verwijdering van acht recensies gevorderd. Daarvan heeft Google er alsnog vier verwijderd.

De recensie waar de verkoper met name over viel had als tekst: ‘Wat een slecht bedrijf had laatst een Asus laptop gekocht maar is in slechte staat binnen gekomen’.

Het bedrijf noemde de recensie onnodig kwetsend en in strijd met het eigen advertentiebeleid van Google.

Daarnaast zou de recensie nep zijn, met name omdat zij geen computers van het merk Asus verkoopt. Google heeft echter, door het overleggen van screenshots van de website volgens de rechtbank voldoende aannemelijk gemaakt dat het bedrijf in elk geval in het verleden, wel computers van het merk Asus heeft verkocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond