Deel dit artikel
-

Rechtszaak tegen Apple vanwege haatberichten op Telegram

De voormalige Amerikaanse ambassadeur Marc Ginsberg en de non-profitorganisatie Coalition for a Safer Web willen dat Apple de Telegram app uit zijn appwinkel verwijdert. Volgens een rechtszaak die zondag tegen Apple is aangespannen wist Apple dat Telegram werd gebruikt om ‘aan te zetten tot religieus en racistisch geweld’.

De inhoud die via Telegram wordt verspreid, schendt duidelijk de voorwaarden van Apple en zou veel schadelijker zijn dan de berichten op de inmiddels door Apple verboden app Parler.

Telegram dient volgens Ginsberg en Coalition for a Safer Web als geliefd communicatiekanaal voor neonazi’s en blanke suprematisten en de berichten zijn vijandig tegenover joden en zwarten, aldus de aanklacht. Ginsberg, de eerste Joodse Amerikaanse Amerikaan die als ambassadeur in een Arabisch land diende, zou persoonlijk zijn blootgesteld aan ‘vijandigheid’.

Apple zou al maanden niet hebben gereageerd op de klachten.

Deel dit bericht

4 Reacties

KoalaBear

Erg kansloos. Misschien moeten we messen, telefoons en auto’s dan ook meteen maar verbieden. Want in tegenstelling tot Parler heeft Telegram wel een actief moderatiebeleid, voor zover als mogelijk kan.

Willem de Jager

Dit is niet anders voor de andere chat-programma’s. Als je immers het berichtverkeer versleuteld kun je -tenzij andere gebruikers bericht ‘flaggen’- niets.

Dit bericht is een public affairs actie / lobby vanuit Facebook omdat de uitstroom naar Telegram de laatste weken gigantisch is, omdat Facebook de privacy voorwaarden van Whatsapp gaat aanpassen.

bert

Apple kan niet anders dan Telegram met hand en tand verdedigen. Ze zagen al continue aan hun eigen poten*, dit soort apps blokleren kan een ommekeer qua omzet betekenen.
*Recente fratsen van Apple
– enorme lelijkheid van Big Sur
– Intel maccers dumpen in kloof der vaagheid
– geen sideloaden apps telefoon
– recente blokkade sideloaden MacOS, is eerste stap naar volledig dichttimmeren desktop.
Ik koop als 30 jaar Apple gebruiker al jaren niks nieuws meer van ze, prachtige hardware (M1 mini) met vreselijke software (Big Crap). Het is dat Elektron nog steeds vanaf OS 10.11 ondersteunt, anders rest overstap naar Windows 10.

Kasper - Rechtsbijstandverzekering.nl

Ik snap de wens wel vanuit Marc Ginsberg, evenals vanuit alle burgemeesters en overheden in Nederland nu Telegram een grote rol speelt in de “coronarellen” in Nederland. De vraag is of apps blokkeren de oplossing is, relzoekers of groepen zoeken dan wel een andere manier om contact met elkaar te komen. Qua moderatie doet Telegram volgens mij weinig tot niks.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond