Deel dit artikel
-

Reiskriebels wil schadevergoeding na Vlaamse boycot

Strategon, het bedrijf achter de Nederlandse reiswebsite Reiskriebels.nl heeft in België een rechtszaak gewonnen tegen de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus. Enkele jaren geleden werd de Belgische dochter Vakantiedeals.be zes maanden offline gehaald.

In juni 2012 oordeelde de Rechtbank van Koophandel in Dendermonde dat Vakantiedeals.be een reisbemiddelaar was en dus onder de vergunningsplicht viel. Het Nederlandse bedrijf had die vergunning niet.

In diezelfde periode stemde het Vlaamse parlement over het nieuwe reisbureaudecreet. Daarin verviel de vergunningsplicht, maar dit decreet ging pas enkele maanden later in. De VVR greep toch in.

De zaak is sindsdien meerdere malen voor de rechter geweest. Het Hof van Beroep in Gent concludeerde op 14 januari 2013 al dat Strategon niet aan reisbemiddeling deed, en de Rechtbank van Eerste Aanleg in Brugge meent bovendien dat de VVR verantwoordelijk is voor de schade die het bedrijf opgelopen.

Strategon spreekt van 1,6 miljoen euro schade die zij op de Belgen wil verhalen. Een onafhankelijk expert zal nu aangesteld worden om de juiste schade te ramen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond