Deel dit artikel
-

Reiswerk start online leerplatform voor reisbranche

Reiswerk lanceert vandaag het online leerplatform Travel College. Het is bedoeld voor medewerkers uit de reisbranche, die er gratis kunnen deelnemen aan e-learning cursussen, webinars en micro learnings.

De cursussen in Travel College zijn in de eerste fase voornamelijk gericht op soft skills, zoals coaching, feedback geven, werk/privé-balans, timemanagement, effectief communiceren en leiderschap. In de komende maanden wordt het aanbod nog breder, met bijvoorbeeld vakinhoudelijke trainingen op het gebied van marketing en e-commerce.

Stichting Reiswerk is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de reisbranche. “We zorgen er onder meer voor dat het aanbod van medewerkers in de reisbranche, en het niveau van hun kennis en vaardigheden, op peil blijft,” zegt Miranda Wiltenburg, projectmanager Arbeidszaken, Leren & Ontwikkelen bij Reiswerk. “Het creëren van een online leerplatform sluit hier heel goed bij aan. We hopen door de inzet van Travel College bij te dragen aan de ontwikkeling van een leercultuur binnen reisorganisaties.”

Volgens Wiltenburg is er bij werkgevers in de reisbranche grote behoefte aan de ontwikkeling van soft skills van medewerkers. “In essentie gaat het erom medewerkers duurzaam inzetbaar te houden van en de samenwerking binnen teams te verbeteren. Soft skills zijn de sleutel tot het opbouwen van relaties en een netwerk, en dragen indirect bij aan betere teamprestaties. In de komende maanden zullen we steeds meer online leeroplossingen gaan toevoegen in Travel College. Oók vakinhoudelijke en reisbranche specifieke trainingen, bijvoorbeeld op het gebied van marketing en e-commerce. Daarnaast zie je een toenemende behoefte van werkgevers om leeroplossingen in twee of meer talen aan te bieden. Travel College biedt zowel een geheel Nederlandstalige leeromgeving, als een Engelstalige leeromgeving. Trainingen over bestemmingen, zoals je die bijvoorbeeld vindt via TravEcademy en Travelution vind je niet terug in Travel College.”

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond