Deel dit artikel
-

Online in juni 6,5 procent minder omgezet

De online omzet was in juni 6,5 procent lager dan in juni 2021. Webwinkels hebben 7,1 procent minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), kromp met 5,9 procent.

De online omzet van winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen lag in juni 2022 iets hoger dan in juni 2021. De omzet van overige online deelbranches lag in juni 2022 lager dan een jaar eerder.

De complete detailhandel heeft in juni 0,4 procent meer omgezet dan in juni 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was echter 6,3 procent lager. De omzet van de foodsector groeide met 4,7 procent, terwijl de omzet van de non-foodsector kromp met 3 procent.

Drogisterijen hebben in juni meer omgezet dan in juni 2021. Daarentegen hebben andere deelbranches zoals de winkels in consumentenelektronica en witgoed, de winkels in meubels en woninginrichting, de winkels in recreatie-artikelen en de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren in juni minder omgezet. Dat gold ook voor de winkels in schoenen en lederwaren en de winkels in kleding.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond