Deel dit artikel
-

RTL bundelt nieuwe digitale activiteiten in Digital Hub

RTL Group brengt alle overgenomen sectorontwrichtende mediabedrijven onder in een nieuwe groep: Digital Hub. Online moet het derde fundament onder de groep worden, en moet winstbijdrage gaan leveren.

De activiteiten van Broadband TV, Style Haul, Spotxchange en Clypd worden samengevoegd in RTL Digital Hub. Dat wordt eerder een soort paraplunaam voor de activiteiten van die bedrijven dan dat het een houdstermaatschappij wordt. Vanuit Digital Hub worden de investeringen gedaan om de MCN-activiteiten van deze bedrijven te bevorderen.

Alhoewel Divimove onder RTL-dochter Fremantle valt, wordt de exploitant van het YouTube-netwerk via een omweg toch bij de activiteiten betrokken. Dat meldt RTL Group vanochtend in een bericht aan de markt.

Genoemde bedrijven zijn, op Spotxchange en Clypd na, zogeheten multichannel networks (MCN’s). Dat zijn bedrijven die, net als tv-zenders dat doen voor programma’s, talenten op YouTube scouten en hen commercieel aan zich verbinden. De MCN’s helpen met de productie en exploitatie van de vloggers. Spotxchange en Clypd zijn bedrijven die technologie leveren voor programmatic buying op het gebied van online video.

De CEO’s Anke Schäferkordt en Guillaume de Posch van RTL Group zeggen in een persbericht samen: “We hebben kritische massa bereikt met online video. Nu bundelen we onze inspanningen om dit gebied te doen groeien tot een significantere en winstgevende derde financiële pijler onder de RTL-groep.”

Foto: Lemuel Cantos (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Jacob Lageveen

Ze starten meer en meer projecten maar ze krijgen het met hun bestaande projecten nog moeilijk. Hoe denkt men met verouderde films en rtl tv series te kunnen concurreren met internationale partijen als Netflix? Dan heb je het nog niet eens over het feit dat de meeste films direct op internet te downloaden zijn zodra ze in de bioscoop draaien. RTL zou zich moeten focussen op bestaande projecten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond