Deel dit artikel
-

RTL neemt Videostrip over

RTL Nederland heeft video-adverteerdersnetwerk Videostrip voor een onbekend bedrag overgenomen. Reden voor deze stap is dat RTL minder afhankelijk wil zijn van derden voor de distributie en exploitatie van zijn VOD-content.

Videostrip blijft een zelfstandig bedrijf onder de huidige naam. Er zijn geen gevolgen voor de veertien medewerkers en ook het management en de directie blijven aan, zegt directeur Dolf Kars tegen Emerce: “Voor ons is goede content heel belangrijk, we zijn al twee jaar aan het praten met RTL om deze stap te zetten.”

Videostrip begon in 2006 en heeft inmiddels verkooporganisaties in België, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en Zuid-Afrika. Ook die structuur blijft bestaan en Videostrip blijft gewoon aan de Amsterdamse Herengracht. “De focus ligt op Nederland, of we ooit nog eens iets gaan doen met de andere RTL-organisaties in Europa is nu niet aan de orde.”

Volgens Arno Otto, hoofd Digital van RTL Nederland, gaat men vaker samenwerkingen aan met partijen die RTL kunnen voorzien van nieuwe kennis en expertise. In een officiële verklaring zegt hij: ‘Videostrip is niet alleen klaar voor de multiscreen toekomst, hun platform sluit naadloos aan bij onze open distributiestrategie: brede distributie van onze videocontent via meerdere sites, partners en platformen.’

Deel dit bericht

7 Reacties

Marcel Vogels

Gefeliciteerd RTL en Videostrip. Ik denk dat dit een hele logische en zakelijk slimme deal is. De combinatie heeft een serieus marktaandeel; plus geloofwaardigheid en zichtbaarheid in de markt. Well done.

Hein van der Wielen

Mooi, gefeliciteerd! Videostrip was een pionier. Ik kan me de uitklap expandable video vanuit een full banner nog herinneren….volgens mij was dat hun eerste product in 2006 of rond die koers… Lijkt me een mooie stap na jaren hard werken.

Adri Ulfman

Gefeliciteerd. Doorbouwen aan de opmars van digital video.
Volgende stap combinatie met ‘publieke connected TV’?

Rob-jaap Martens

Dolf & team, van harte gefeliciteerd met deze mooie stap.

Rick Maresch

Ben blij voor je, Dolf. Weer een grote stap vooruit 🙂

derk

Heel mooi dit! Felicitaties aan het team en aan de HENQIES!
Derk Nijssen
Xite

lucy

Verstandige aankoop. Ze zijn hierdoor nog minder afhankelijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond