RTL Ventures investeert weer in Solvo

RTL Ventures investeert voor de tweede keer in een jaar in de start-up Solvo, die tot voor kort Heilzaam heette. Het bedrijf van Marijn Pijnenborg en Marque Joosten haalt in deze ronde 1,2 miljoen euro op.

De investeerder vergroot hiermee zijn minderheidsbelang in Solvo. De meerderheid van de aandelen blijft in handen van de twee oprichters. Het is niet bekend tegen welke waardering de investering plaatsvindt.

Solvo is een soort marktplaats waar consumenten eenvoudig zorgprofessionals kunnen vinden, variërend van mondhygiënist tot maag-lever-darmarts en van fleboloog tot psychiater. Eenmaal de juiste expert of specialist gevonden, kan de sitebezoeker een verzoek tot een afspraak indienen.

Meer dan 2.500 zorgprofessionals in Nederland hebben zich inmiddels aangesloten bij het medisch platform. De site verwerkt naar eigen zeggen zes miljoen bezoekers per maand. Met de investering van onder meer RTL Ventures, en de andere zittende aandeelhouders, wil Solvo zijn naamsbekendheid vergroten en nieuwe siteonderdelen bouwen.

Pijnenborg en Joosten, eigenaren van investeringsvehikel Boralis, werken samen sinds eind jaren negentig. Ze legden de fundamenten van Funda, bouwden autosites met Zomoto, een exploitant met Mannenmedia en sinds 2013 een e-healthplatform in de vorm van Heilzaam, nu Solvo.

RTL Ventures stapte in de zomer van 2016 in op Solvo. Dat deed het alleen, ondanks de samenwerking op e-healthgebied met KPN Ventures.

Vorig jaar nam de investeerder van RTL Nederland afscheid van zijn belangen in Miinto en Couverts.nl.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug