Deel dit artikel
-

RTL Ventures zoekt nieuwe investeringsobjecten

RTL Ventures, de investeringstak van RTL Nederland, zoekt tot eind dit jaar nieuwe bedrijven om in te investeren.

“We zijn open voor business”, zei directeur Nicolas Eglau van RTL Ventures dinsdag tijdens een Immovatorbijeenkomst in Hilversum. “Met de eerste drie projecten Sizz, Pepper en Couverts hebben we de organisatie opgebouwd. Nu kijken we naar nieuwe ventures.”

Een exacte omschrijving van het soort bedrijven dat hij zoekt, gaf hij niet. In essentie gaat het erom dat de activiteiten van de ondernemingen aansluiten om de thema’s die RTL Nederland exploiteert. Dat zijn: culinair, wonen, persoonlijke financiën, reizen en mode.

“De bedrijven moeten omzet draaien, hoeven niet per se winst te maken maar moeten wel een bedrijfsmodel hebben dat in de potentie tot miljoenen euro’s omzet leidt. Als een bedrijf in een markt zit met vier à vijf spelers dan kunnen we dat via RTL’s mediabereik groot maken.”

Ventures definieert zijn werkterrein schematisch als volgt:

De investeringstak wil in ieder geval een minderheidsbelang in een onderneming verwerven. Dat maakt het mogelijk op de korte termijn operationeel invloedt uit te oefenen. Op lange termijn wil Ventures meerderheidsbelangen verwerven, maar niet per se volledig eigendom.

Hoe groot de investeringspot van RTL Ventures is, houdt Eglau voor zich.

Op 12 september gaat restaurantsite Couverts.nl in een nieuw jasje online. Bezoekers kunnen er dan ook real time reserveringen plaatsen bij restaurants. De Venturesdirecteur gaf dinsdag een eerste impressie van hoe de site er uit gaat zien:

Deel dit bericht

1 Reactie

bas

Ik zeg Kink FM, redt die club!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond