Deel dit artikel
-

Salesforce vernieuwt ontwikkelsoftware, werkt samen met Microsoft

Salesforce lanceert een nieuw ontwikkelplatform voor zijn klantrelatiesoftware Salesforce1. Ontwikkelaars en zakelijke gebruikers kunnen daarmee op mobiele apparaten afgestemde apps bouwen via een gebruikersomgeving voor ieder type apparaat.

Salesforce had al wel ontwikkelsoftware, maar als onderdeel van Salesforce1 Lightning – de volgende generatie CRM software – is het aantal mogelijkheden uitgebreid. Ontwikkelaars kunnen onder meer vooraf gebouwde onderdelen inzetten voor feeds, overzichten, grafieken, zoekopdrachten, navigatie en andere door partners ontworpen onderdelen. In lang niet allle gevallen is programmeerkennis vereist. Het merendeel van de apps worden aangeboden via de AppExchange.

Salesforce, met als grote Nederlandse klanten PostNL, KLM, Nationale Nederlanden en Coca Cola, heeft ruim 1,3 miljoen geregistreerde ontwikkelaars.

Microsoft en Salesforce maakten gisteren bekend dat ze gaan samenwerken. De CRM software wordt geïntegreerd met Office 365, volgend jaar komt er Windows Phone app voor Salesforce1 en ook OneDrive en SharePoint gaan een grotere rol spelen in de plannen van beide bedrijven.

De Salesforce1 for Windows app is momenteel beschikbaar via een invite-only preview, met algemene beschikbaarheid verwacht voor de tweede helft van 2015. Klanten kunnen Salesforce 1 nu al wel gebruiken via Internet Explorer op Windows 8.1-apparaten.

Salesforce Files moet klanten helpen Microsoft SharePoint te ontsluiten. Salesforce Files is direct beschikbaar.  Met de Salesforce1 App voor Outlook kan men Salesforce-gegevens direct vanaf Outlook beheren en bewerken.

De integratie van Power BI for Office 365 en Excel maakt het mogelijk om bi-directioneel gegevens in en uit Salesforce en Excel te laden en te visualiseren.

De samenwerking kwam als een verrassing, niet in de laatste plaats voor CEO Marc Benioff van Salesforce. “De verstandhouding is in het verleden niet altijd ideaal geweest”, vertelde hij. Microsoft en Salesforce waren concurrenten van elkaar. Het was Microsoft die het initiatief nam. Volgens Benioff was Salesforce een van de eerste bedrijven waarmee de nieuwe CEO Satya Nadella wilde samenwerken,

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond