Deel dit artikel
-

Samsung lanceert eigen iBeaconsysteem

Samsung gaat Apple opnieuw beconcurreren, dit keer komt het bedrijf met een variant op iBeacon onder de noemer Proximity. Met minieme verschillen.

Samsung spreekt nadrukkelijk over een marketingplatform en de werking ervan verschilt nauwelijks van Apples platform. Ook voor Proximity wordt gebruikgemaakt van Bluetoothbakens die de locatie van consumenten in winkels kunnen bepalen.

Het grote verschil zit hem in de toepassingen. Bedrijven die iBeacon willen gebruiken, kunnen dat alleen doen via eigen apps, maar Samsung verwerkt de technologie in zijn eigen Androidsoftware, waardoor het altijd beschikbaar is. Bedrijven kunnen echter nog steeds eigen apps ontwikkelen.

Het is niet duidelijk wanneer Samsung hiermee wil beginnen. Het bedrijf zegt dat de technologie nu al werkt met leveranciers van iBeaconhardware, zoals GigaLane, Radius en Swirl. Apple heeft echter al een groot aantal retailers achter zich, waaronder Macy’s, Disney en Walmart, naast luchthavens en restaurants.

Deel dit bericht

5 Reacties

Jeroen voor 't Hekke

Kijk nu wordt het interessant. Samsung ziet hier misschien wel een van de nadelen van iBeacon: je moet er een app voor downloaden. Integreren in Android maakt het gelijk voor iedereen beschikbaar. Zou gaaf zijn als Apple dit ook gaat doen.

Guus

Weer een lock-in tussenlaag nu van Samsung? We hebben al Apple en generiek Android. Voor een pilot is ibeacons alleen voor Apple, Samsung nog wel interessant maar uiteindelijk wil je natuurlijk een cross platform (minimaal IOS en Android) oplossing. Veel “beacon functionaliteit” kan zowel in ios en android apps beschikbaar gemaakt worden. Limitering tot een brand gaat het niet worden, althans naar mijn idee.

Jan Jaap

Bijzonder verhaal. Vanwaar toch steeds dat klemdenken van die partijen. Wij ontwikkelen apps met beacons die zowel voor iOS als Android beschikbaar zijn. Een iBeacon praat over Bluetooth Low Energy, een standaard en die maakt geen onderscheid in het platform. Straks Windows Phone nog en de ondersteuning is compleet. Dan werken ibeacons in de breedte. Zoals het hoort.

Jan Jaap

Oh en of het nu in Android als platform (op enkel Samsungs?) zit of in een app die ontwikkeld is voor de oplossing gaat naar ik verwacht niet uitmaken. Een app blijft noodzakelijk om het aan te spreken, en beschermt een willekeurige gebruiker van een boel signalen die hij/zij sowieso niet wil horen.

Rob

Een app dient tevens als opt-in. Anders worden berichten spam. Met beacons kun je meer dan berichten sturen alleen. Hoe zorgt Samsung voor platform onafhankelijke identieke gebruikservaring?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond