Deel dit artikel
-

Samsung Pay live in Spanje

Samsung Pay is vrijdag live gegaan in Europa, maar voorlopig alleen in Spanje. Een grote impact maakt Samsung voorlopig niet. Alleen CaixaBank en imaginBank zijn ingestapt.

Samsung Pay werkt ook uitsluitend met eigen toestellen van Samsung, en dat zijn er niet veel: de Galaxy S6 en S7 familie. Galaxy A5 volgt later.

Abanca en Banco Sabadell komen ook met ondersteuning voor Samsung Pay. Wat betreft retailers is de lijst ook nog niet groot, met namen als Cervecería La Sureña, Domino’s Pizza, El Corte Inglés, Ginos, Grupo DIA en MediaMarkt.

Samsung Pay wordt dit jaar ook uitgerold in onder meer Singapore, Australië, Brazilië en Noord Amerika. Wanneer de rest van Europa volgt is nog onduidelijk.

Deel dit bericht

1 Reactie

Henk Mulder

Met stip het veiligste (door Samsung Knox) en meest breed in te zetten payment systeem omdat het naast de NFC betalingen ook de ‘ouderwetse’ MST terminals ondersteund. Veel landen in de wereld hebben nog maar amper NFC terminals staan. VAndaar ook dat Samsung Pay vele malen sneller groeit dan bijvoorbeeld Apple Pay waar je ook in de VS bijna nergens mee kunt betalen.

Ook hier loopt Samsung weer helemaal voorop en laat de rest achter zich.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond