Deel dit artikel
-

Slecht internet? Duitse consument hoeft minder te betalen

Vanaf december 2021 hoeven Duitse consumenten minder te betalen als het vaste internet langzamer is dan beloofd. Het Federaal Netwerkagentschap heeft hiervoor criteria ontwikkeld.

De wijziging van de Duitse Telecommunicatiewet 2021 heeft de rol van consumenten versterkt. Hoewel consumenten de betaling aan de internetprovider al konden verminderen als de prestaties slecht waren, bleek dat in de praktijk niet zo simpel.

Dat gaat veranderen: iedereen die in de toekomst metingen doet met de desktop-app breitbandmessung.de van het Federal Network Agency, kan deze waarden gebruiken om de vermindering van de maandelijkse betalingen te rechtvaardigen.

Bij het sluiten van internetcontracten moeten aanbieders dan ook verduidelijken wat hun maximale en minimale gegevensoverdrachtspercentages zijn.

Deel dit bericht

2 Reacties

Blockchainkiller

Goed idee, zouden ze hier ook eens moeten invoeren, get zou ook leuk zijn als er “minder betaald” moet worden door de consument als een website de verbinding verpest omdat deze helemaal vol met ads staat.

Sterker nog, ik vind dat al die adverteerders de consument wel eens tegemoed mogen komen omdat hun de datalimiet opslurpen vd consument met hun irritante reclames.

bert

Om die websites te versnellen zou ik op de eerste plaats eisen dat ze geen externe trackers mogen gebruiken, en misschien ook maar eisen dat ze zonder Javascript verplicht de basale functionaliteit moeten bieden. Soms is Facebook zo slecht nog niet, mbasic.facebook is briljant als goed voorbeeld.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond