Deel dit artikel
-

Sociale media blokkeren Trump na bestorming Capitool, permanente Twitter ban hangt in de lucht

Facebook, Instagram en Twitter hebben het account van Donald Trump voor uren geblokkeerd na de gewelddadige bestorming van het Capitool.

Twitter, het belangrijkste communicatiemedium van Trump, heeft een blokkade van 12 uur ingesteld. Via Facebook en Instagram kan Trump 24 uur lang geen berichten meer plaatsen.

Twitter wilde bovendien dat Trump drie tweets verwijdert. Zolang de gewraakte berichten er nog staan blijft zijn account geblokkeerd. Inmiddels heeft Twitter de berichten alsnog zelf weggehaald.

YouTube heeft video’s verwijderd waarin Trump beweert dat er is gefraudeerd bij de verkiezingen en de bestorming van woensdagavond daarvan een logisch gevolg is.

Ook zijn door Facebook en Instagram allerlei berichten verwijderd met de hashtag #StormTheCapitol. Woordvoerder Guy Rosen spreekt van ‘criminele activiteiten’.

Het Amerikaanse Congres is 2.00 uur Nederlandse tijd weer bij elkaar gekomen, enkele uren nadat Trump-aanhangers het Capitool hadden bestormd.

In zijn toespraak die leidde tot de bestorming viel Trump, behalve zijn vicepresident Pence en disloyale Republikeinen, ook Twitter en de sociale media aan.

Actiegroepen als Color of Change roepen op om Trump voor altijd te verbannen van sociale media. ‘Genoeg is genoeg,’ twitterde president Rashed Robinson.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond