Deel dit artikel
-

Sony komt met Pono kloon

Neil Youngs super audiospeler Pono krijgt concurrentie van Sony. Dat bedrijf lanceerde gisteren op CES een Hi-Res Audio Walkman, maar verwerkt de technologie ook in sommige van zijn televisies.

De nieuwe Walkman – de op Android gebaseerde NW-ZX2, de opvolger van de ZX1 – heeft 128 GB aan opslagcapaciteit, maar met microSD kaartjes kan dat worden uitgebreid naar 256 GB. De bestanden zijn gemiddeld 150 MB groot.

Alle Hi-Res Audio-producten van Sony kunnen bestanden tot 24-bit/192kHz-resolutie in FLAC, WAV, AIFF en DSD formaten hanteren. De verzameling cd’s en digitale downloads kunnen muzikaal worden opgewaardeerd. Daarvoor heeft Sony nogal wat uit de kast gehaald, met als gevolg dat de Walkman nogal groot is uitgevallen: denk aan een iPhone 6, maar dan drie keer dikker.

De speler heeft ook een USB audio-aansluitingsmogelijkheid, voor storingsvrije digitale aansluiting op draagbare hoofdtelefoonversterkers en USB DAC-versterkers. De NW-ZX2 is ook de allereerste Walkman die de LDAC-codec ondersteunt. Daarmee kun je via Bluetooth draadloos naar hoge resolutie audio luisteren. LDAC stuurt gegevens drie keer efficiënter door dan huidige Bluetooth-verbindingen (Bluetooth A2DP, SBC (328 kbps, 44.1 kHz).

Neil Young heeft nog even de tijd, want de speler komt pas ergens in mei uit. De  ZX1 kostte trouwens al 700 dollar, de opvolger 1200.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond