Deel dit artikel
-

Spamboete Daisycon gaat niet van tafel

De spamboete die in 2013 is opgelegd aan marketingbedrijf Daisycon gaat niet van tafel. Dat heeft het Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) begin april bepaald. De bestuurders hoeven echter geen extra boetes te betalen.

Toezichthouder ACM legde in 2013 een boete van 810.000 euro op omdat Daisycon als affiliatenetwerk betrokken was bij het verzenden van in totaal ruim twee miljard ongevraagde commerciële e-mailberichten. Daarnaast konden de ontvangers zich niet effectief afmelden voor de commerciële e-mails.

De boete werd nadien nog verlaagd tot 795.000 euro, omdat de procedure niet binnen een redelijke termijn was afgrond.

Volgens het CBb moet Daisycon wel degelijk worden aangemerkt als verzender van de berichten. Het bedrijf is niet alleen ‘hulppersoon’ geweest bij de verzending. Ook bevestigt het CBb dat Daisycon de commerciële e-mails ongevraagd en zonder toestemming heeft verzonden.

Omdat in het boetebesluit niet duidelijk is uitgelegd waarom de individuele bestuurders hoofdelijk aansprakelijk zijn gesteld voor de boetes die zijn opgelegd aan Daisycon, hoeven ze die niet te betalen. Ook is de totale boete verder verlaagd tot een bedrag van 770.000 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond