Deel dit artikel
-

Square koopt websitebouwer Weebly

Online betaalbedrijf Square legt 365 miljoen dollar op tafel om de websitebouwer en -hoster Weebly te kopen. Beiden zijn ook in Europa actief. Het doel van de overname is een meer transactioneel georiënteerde dienst te kunnen leveren aan MKB’ers.

De partijen maakten de intentie tot overname eind vorige week bekend. Met de overname is, gezien de oorspronkelijke durfinvesteringen, een aanzienlijk bedrag gemoeid. Investeerders staken afgelopen jaren 35 miljoen dollar in het bedrijf uit San Francisco en halen daar nu ruim het tienvoudige uit.

Weebly, ook in Nederland actief, is een site om makkelijk websites mee te bouwen. Het biedt sjablonen voor algemene websites, blogs en webshops. De abonnementsprijzen variëren van nul tot twintig euro per maand. Koper Square is een beursgenoteerd betaalbedrijf, opgericht en bestuurd door Twitters CEO Jack Dorsey. Net als iZettle en SumUp biedt het apparaatjes voor ambulante ondernemers om betalingen te kunnen accepteren.

Square krijgt er een klantenbestand bij dat voor veertig procent buiten de VS ligt. De klanten van het betaalbedrijf kan nu ook de optie worden geboden om naast hun fysieke winkel ook digitale verkoop- en servicekanalen in te richten. Concurrent iZettle zette recent een vergelijkbare stap met de uitbreiding met e-commercediensten.

De Amerikaanse betaaldienst is ook in Nederland actief.

Het sloot het vierde kwartaal van 2017 af met een omzet van 616 miljoen dollar, ruim een derde meer dan het jaar ervoor:

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond