Deel dit artikel
-

Starlink bouwt basisstations buiten VS

Het bedrijf dat breedbandinternet via satellieten gaat aanbieden Starlink bouwt inmiddels buiten de VS zijn eerste grondstations. Uiteindelijk wil het wereldwijd internet uitrollen.

Het dochterbedrijf dan SpaceX, een onderneming van Elon Musk, bouwt voortvarend door aan zijn nieuwe internetprovider. Uit een presentatie aan de Amerikaanse toezichthouder FCC komt naar voren dat Starlink zich qua prestaties nu al kan meten met gevestigde providers in de VS.

Zo laat het downloadsnelheden zien van 100 Mbps en uploadsnelheden van veertig megabit per seconde. De latency ligt in de getoonde screenshots op achttien en negentien milliseconden.

Een andere noviteit in het FCC-rapport is dat de modems bij eindgebruikers behalve ethernet ook wifi zullen ondersteunen.

Waar de basisstations buiten de VS staan, is niet bekend. Het ligt voor de hand dat dat Canada is, aangezien Starlink eerst dekking wil geven in Noord-Amerika en daarna uitbreidt de rest van de wereld. Als de expansiesnelheid op die van Tesla en SpaceX lijkt, zal het geen jaren duren voordat de eerste signalen buiten Noord-Amerika commercieel zullen worden gebruikt.

Het wordt niet uitgesloten dat Starlink op enig moment naar de beurs kan gaan.

Foto: SpaceX (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond