Deel dit artikel
-

Starship focust op campussen met bezorgrobots

Het zal niet lang duren voordat studenten en werknemers op campussen en bedrijventerreinen rollende robots gaan zien die broodjes, drankjes en kantoorbenodigdheden vanuit keuken en magazijnen leveren.

Starship Technologies uit Estland, van oprichters van Skype, zet de volgende stap in de vercommercialisering van zijn rollende bezorgrobots. Het bedrijf kiest zijn niche en verwacht voor het einde van het jaar meer dan duizend van de autonome bezorgers te kunnen plaatsen.

Tot op heden richtten de pilots zich op technologie en het zoeken van een geschikte productmarktcombinatie. Die lijken de ondernemers te hebben gevonden: campussen en bedrijfsterreinen van een onderneming met daarop meerdere gebouwen. De rolrobots moeten daar als plaatselijke koeriers gaan fungeren, en als Uber Eats-bestuurders. In dat laatste scenario haalt het wagentje broodjes en maaltijden op uit de keuken en brengt die naar de gewenste locatie.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

De nieuwe tak van het bedrijf Starship Technologies is, niet erg creatief, Starship Deliveries gedoopt. De toevoeging van dit sublabel doet veronderstelling dat er andere labels komen waarbij de onderneming zich op andere segmenten en scenario’s richt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond