Deel dit artikel
-

Startupbootcamp deelnemer Quiver verhuist naar de VS

Startupbootcamp deelnemer Quiver, die vertrouwelijke documenten beveiligt, verwacht dit jaar 20 miljoen euro op te halen. Daarvan is 10 miljoen al gegarandeerd. Met dat geld wil men de Amerikaanse markt op.

Quiver zegt iets te willen doen aan de beperkte controle die bedrijven hebben over al dan niet vertrouwelijke documenten. Het komt vaak voor dat documenten voor eigen gebruik worden gekopieerd. Door de informatie te voorzien van een slimme veiligheidslaag kan worden bepaald wie en wanneer de documenten kan gebruiken.

Zo kan bijvoorbeeld worden ingesteld dat een Word-document alleen door een specifiek persoon op een bepaald tijdstip of locatie geopend kan worden. Ook kan de tijd dat het document ingezien kan worden van tevoren worden ingesteld.

Eigenaren van het document kunnen het bestand op afstand onklaar maken door de rechten voor individuen te wijzigen of in te trekken. Dit kan ook wanneer er geen verbinding met het internet is.

Via een ingebouwde audittrail maakt Quiver ook inzichtelijk naar wie het document doorgestuurd is, door wie het gedownload is en waar het geopend is. De bestanden worden beveiligd met een zware encryptie.

Quiver verwacht eind 2015 een omzet te zien van 15 miljoen euro. Partijen als ABN AMRO, ING en Rabobank’s MyOrder testen de software, maar concrete contracten zijn er nog niet.

Quiver heeft tot nu toe ruim 1 miljoen euro aan financiering op weten te halen bij private investeerders en Startupbootcamp.

In april verhuizen de drie oprichters, onder wie Django Lor (28) en Yanick Finsy (27), naar de Verenigde Staten om zich daar definitief te vestigen. Quiver heeft al een kantoor in Palo Alto, het centrum van Silicon Valley.

Foto’s: Bram Budel

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond