Deel dit artikel
-

Stripe haalt 245 miljoen dollar op

Betaalverwerker Stripe maakt een nieuwe financieringsronde van 245 miljoen dollar bekend. Hiermee komt de waarde van het bedrijf op 20 miljard. Stripe gebruikt het nieuwe kapitaal om op een aantal gebieden verder te groeien.

De nieuwe financieringsronde werd geleid door Tiger Global Management, samen met DST Global en Sequoia. Zij voegen zich bij de huidige investeerders in Stripe, waaronder Andreessen Horowitz, Kleiner Perkins, Khosla Ventures, General Catalyst en Thrive Capital.

Stripe is momenteel actief in 25 landen. De afgelopen jaren zijn de diensten van het bedrijf gelanceerd in Nederland, Duitsland, Scandinavië, Hong Kong, Singapore, Japan en Nieuw Zeeland. Ook draaien er pilots in India, Mexico en Brazilië.

Stripe kondigt tevens de opening van nieuwe ‘ontwikkelaarshub’ in Singapore aan, om beter te kunnen voorzien in de behoeften van klanten in de regio Azië.

Onlangs lanceerde Stripe zijn partnerprogramma voor apps en diensten van derden. Binnenkort wordt ook de eerste variant van Premium Support uitgerold.

In Nederland maken onder andere Booking.com, Catawiki, Blendle, LeasePlan, Travelbird, Ticketswap en WeTransfer gebruik van Stripe.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond