Deel dit artikel
-

Surseance voor appgestuurde minibierbrouwer MiniBrew

Het bedrijf achter de appgestuurde minibierbrouwer MiniBrew verkeert in geldnood. De Utrechtse startup heeft voor 18 maanden uitstel van betaling gekregen.

Hoewel de horeca flink klappen heeft gekregen door de coronacrisis, leek MiniBrew juist bij uitstek een aantrekkelijk alternatief: Met het door Nederlanders ontwikkelde apparaat kunnen consumenten thuis bier brouwen.

Oprichters Bart van de Kooij en Olivier van Oord haalden voor het idee 6 miljoen europ op bij investeerders Pieter Schoen en Han de Groot.

Het bedrijf is in de problemen gekomen doordat potentiële nieuwe investeerders afhaakten. Men hoopt in afgeslankte vorm verder te gaan.

Deel dit bericht

6 Reacties

Jan Jaap

Als je 6 miljoen hebt binnengehaald raak je niet in financiele problemen doordat potentiele nieuwe investeerders afhaken, maar doordat je je product niet voldoende verkoopt!! Volgens mij is het belangrijkste voor een bedrijf/start-up dat je iets gaat verkopen, niet dat je afhankelijk wordt van investeringen die je stapelt.. zeker na 6 miljoen.

Blockchainkiller

Maar daar gaat het niet om JanJaap; het gaat erom dat je heel stoer kan zeggen dat je “ceo” van een “startup” bent, op je facebook…. Dat is helemaal hip, dat je dan vervolgens over de kop gaat en dat dan afschuifd op je “investeerders” is niet belangrijk…

Alhoewel ik dit product wel zou willen kopen eigenlijk, lijkt mij wel geinig!

Blockchainkiller

Ik zie het probleem al, apparaat is te duur € 1190,- en op de foto bij dit artikel lijkt ie heel klein maar het is best een fors ding. Ook ben je afhankelijk van HUN brouwpakketten en kan je niet iets zelf samenstelen…

Bart van de Kooij - Minibrew

Het was prettig geweest als Emerce even gebeld had om te checken waar we staan. Kortom laat ik even reageren.

Het opgehaalde geld van 6 miljoen is binnengehaald over een periode van 5 jaar. Dit was op basis van milestones. Met het opgehaalde geld hebben we een concept doorontwikkeld tot een massa product. Een prestatie die veel startups niet halen.

In deze tijd, is onze omzet juist gestegen. Thuis bier brouwen groeit in populariteit. Ondanks die groei was het onvoldoende om een nieuwe order te plaatsen en de marketing/ operatie gaande te houden. Daarvoor was nieuw geld nodig. Geld dat in deze tijd niet door komt. Daarvoor hebben we het roer omgegooid. In afgeslankte vorm gaan we verder en zoeken naar een oplossing. De focus gaat liggen op het beter serveren van gebruikers die met brouw pakketten en hun eigen ingrediënten biertjes maken.

Hopelijk geeft dit een beter beeld!

Steven

Dit verbaast me niets. Van wat ik heb meegekregen is het altijd een slecht georganiseerde bende geweest met weinig respect voor klanten (lees: klanten wel laten betalen maar na járen wachten geen product sturen) en een gebrek aan goed management. Jammer hoor, want die machine lijkt me best leuk speelgoed.

martijn

Je koop al een 5 ltr bierbrouw start pakket voor EU 40,-, krijg je er ook een zak ingredienten bij; google doet wonderen.

Je heb eigenlijk ook helemaal geen app nodig om bier te brouwen, de natuur doet zijn werk!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond