Deel dit artikel
-

Tablets zijn de toekomst van e-commerce

Tablets worden misschien wel het belangrijkste e-commerceplatform. Die conclusie trekt het bureau Monetate in een afgelopen week verschenen studie.

In het eerste kwartaal van 2011 waren tablets nog verantwoordelijk voor slechts 1,66 procent van het webverkeer. In het eerste kwartaal van 2012 is dat verkeer al gegroeid naar 6,52 procent. Daarmee zijn tablets de smartphone gepasseerd. Afgelopen jaar groeide het webverkeer van tablets met 348 procent, dat van smartphones 117 procent. Bijna al het verkeer komt van iPads.

Tablets scoren nu bijna net zo goed als pc’s als het om conversie gaat en de verwachting is dat het aandeel pc’s snel zal dalen. De conversie op smartphones stelt nog niet zoveel voor.

Adobe verwacht zelfs dat het tabletverkeer het smartphone verkeer eind 2013 al is gepasseerd. Tablets maken dan 10 procent van het totale webverkeer uit.

Deel dit bericht

3 Reacties

Raoul van Heerden

Tel daarbij op dat de gemiddelde orderwaarde op Tablets vooralsnog hoger ligt… en je hebt je nieuwe uitdaging te pakken: een tablet-proof website.

http://bit.ly/MrUim9
http://bit.ly/Ohr6NK

Anouk

Zelf ben ik nu bijna een jaar voorzien van een tablet. Het verbaast me nog steeds hoeveel ik deze gebruik. Werkelijk voor alles!! Vaak ligt ‘ie in mijn buurt en is het zo gemakkelijk om even iets op te zoeken, te bekijken… en ja..te bestellen. Aangezien het aantal tabletgebruikers door het dak gaat verbaast deze ontwikkeling me dan ook niets.

Ralph Behouden

Het is logisch dat we ons ook specifiek toeleggen op webshops die niet alleen op PC’s, maar ook op tablets volledig werken. Dit artikel is misschien ook wel een wake-up call voor ondernemers die zich er nog niet van bewust zijn.

Een tablet-proof webshop is een must.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond