Deel dit artikel
-

Talent.io opent Nederlands kantoor

Het recruitingnetwerk voor de technindustrie Talent.io opent in Nederland zijn tweede buitenlandse kantoor. Met strenge selectie aan de poort helpt het technische specialisten bij start- en scale-ups plaatsen.

Vandaag maakt het bedrijf bekend dat het per 4 februari van start gaat. Sinds afgelopen september is Flip van Eijndhoven echter al bezig om het lokale filiaal op te zetten.

“We zijn een exclusief en selectief talentplatform en vullen een gat dat LinkedIn door zijn omvang niet vult. Kandidaten en klanten kunnen zich gratis bij ons inschrijven, maar wij bepalen wie er uiteindelijk live gaat middels een intake screening.” Daarmee wil het enkel een selectie van serieuze partijen kunnen aanbieden.

In Amsterdam gaat nu vijftig procent van de aanmeldingen door de ballotage. In Parijs gaan maandelijks vier- à vijfhonderd van de vijfduizend aanmeldingen daadwerkelijk live.

Iedere maandag gaat een nieuwe bundel met kandidaten online en kunnen bedrijven op hen solliciteren. “Daarom noemen we het reverse recruitment.” Vermeldingen van kandidaten vloeien na dertig automatisch weg uit het systeem. Dat is lang genoeg, want de gemiddelde inhuurtijd ligt rond de twintig dagen.

Talent.io verdient enkel geld als werkzoeker en -bieder een overeenkomst sluiten en vangt daar een commissie over. Start-ups die niet al te bemiddeld zijn, mogen de rekening over uitsmeren over meerdere maanden.

De drie jaar oude start-up werkt met tien miljoen euro groeigeld. Het plan is om later dit jaar een volgend filiaal te opent. Naast Parijs en Amsterdam is het ook actief in Berlijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond