Deel dit artikel
-

Tele2 wil af van vast netwerk

Tele2 overweegt, in navolging van T-Mobile, om zijn vaste netwerk te verkopen. Een besluit daarover moet nog genomen worden. Topman Mats Granryd vertelde investeerders in Barcelona dat het verglazen van het netwerk ook tot de mogelijkheden behoort.

Granyd denkt dat zijn bedrijf op termijn alleen nog maar mobiele diensten zal aanbieden via het 4G netwerk. Eind vorig jaar kocht het Zweedse bedrijf – de vierde speler in Nederland – een licentie voor het gebruik van frequenties.

Granyd vreesde wel concurrentie van John Malones Liberty Global, de eigenaar van UPC en grootaandeelhouder van Ziggo. Op dezelfde bijeenkomst in Barcelona liet financieel topman Charles Bracken van Liberty weten dat een overname van Ziggo iets van ‘op de lange termijn’ is. ‘Dat doen we als de sterren goed staan. Maar dat is op nu niet zo. Op dit moment is een transactie geen optie.’

Deze week werd bekend dat ook T-Mobile zijn bedrijfsonderdeel Euronet (Online.nl) aan CDS Group wil verkopen om zich meer toe te kunnen leggen op mobiel internet. De CDS Group is in Nederland ook actief met CanalDigitaal en kan zo uitbreiden. De verkoop is nog onder voorbehoud van toestemming van de ondernemingsraad en toezichthouder ACM.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond