Deel dit artikel
-

Thuisbezorging tuinartikelen draait op volle toeren

Het lijkt erop dat Nederlanders hun vakantiebudget anders gaan besteden, aldus ondernemer Henk Jan Bijmolt. Met zijn online tuinwinkel Gadero draaide hij afgelopen weekend op volle toeren.

“Zondag hadden we onze beste dag ooit. Dat is bizar. Ons vermoeden is dat het budget voor de vakantie in rap tempo verschuift naar de tuin. We zien vooral een toename in thuisbezorging van overkappingen, vlonders en terrastegels. Kortom, met name artikelen om meer buiten te ontspannen. Het zelf afhalen bij onze vestigingen zien we juist licht dalen.”

Een aanzienlijk deel van Nederland boekt zijn zomervakantie in de eerste maanden van het jaar. De groep die dat niet deed en zij die besluiten geen meivakantie elders te houden, lijkt zijn geld in de tuin te steken.

Ook Gadero treft voorzieningen om de blootstelling van personeel, chauffeurs en klanten te minimaliseren. Bezorgers bellen niet meer aan, maar kondigen zich per telefoon aan. Personeel in het warehouse werkt in drie strikt gescheiden ploegen voor de orderpicking en het kantoorpersoneel werkt waar mogelijk thuis.

“Chauffeurs laden bij ons ook op een andere wijze dan normaal, ze blijven in de cabine zitten en krijgen de papieren en koffie door het raam aangereikt.”

Foto: Frank Wouters (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond