Deel dit artikel
-

Tim Cook (Apple) en Eric Schmidt (Google) investeren in een… douchekop

Zelden heeft een Kickstarterproject zoveel aandacht getrokken, en dat komt vooral door de investeerders. Apple topman Tim Cook, het familiefonds van Googles Eric Schmidt en de Amerikaanse incubator Y Combinator hebben geld gestopt in een startende onderneming die even beloftevol lijkt als het bedrijf achter de slimme thermostaat Nest. Nebia maakt echter slimme douchekoppen.

Deze week ging de Kickstartercampagne van start. Het bedrijf heeft 100.000 dollar nodig voor een technische vinding zonder app: een douchekop die als een soort mini-jet een stomende watermist verspreidt. Het onderdeel mag dan wel 299 dollar kosten, je bespaart tot 70 procent aan water. Blijkbaar is er vraag naar: Nebia heeft in nog geen twee dagen 330.000 dollar opgehaald.

Dat oprichter Philip Winter zoveel klinkende namen achter zijn bedrijf heeft weten te krijgen, is min of meer toeval. Hij verhuisde met zijn vijf jaar oude bedrijf naar San Francisco, maar kende er eigenlijk niemand. Uiteindelijk mocht hij zijn douchekop demonstreren aan gymketen Equinox en op de campussen van Google en Apple.

Blijkbaar besloot CEO Tim Cook dat een douchekop toch een stap te ver was voor Apple, maar hij bleef als financier betrokken. ‘Zeer begaan met het milieu’, zegt Winter. Een andere investeerder is Michael Birch, oprichter van de Amerikaanse netwerksite Bebo.

Waarom er nog extern geld nodig is met zoveel zwaargewichten is overigens niet duidelijk. Winter wil niet zeggen hoeveel geld zij hebben geïnvesteerd. Dat de belangstelling vanuit Californië groot is, is echter niet zo verwonderlijk: de Amerikaanse staat kampt al jaren met droogte. Waterbesparing staat hoog op de agenda. Nebia bespaart daarnaast ook energie omdat hij thermisch efficiënter is.

Inmiddels wordt links en rechts al gesproken over ‘Silicon Valley’s Hottest Shower’. Maar het kan nog moderner. Winter sluit niet uit dat er een app komt, maar niet voor de eerste generatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond