Deel dit artikel
-

T-Mobile koopt glasvezelnetwerk Rotterdams L2Fiber

T-Mobile en financieel partner Primevest Capital nemen het netwerk en de bouwplannen van L2Fiber uit Rotterdam over.

Hoeveel de partijen betalen voor de aansluitingen, de gestagneerde plannen en vergunningen in Rotterdam is niet bekendgemaakt. Dat was het werkterrein van L2Fiber.

Begin volgend jaar starten T-Mobile en Primevest met de uitrol van glasvezel naar dertigduizend huishoudens in de wijk IJsselmonde. Eind 2021 moeten 45.000 huishoudens toegang hebben tot snel internet in de Maasstad. De telco zal rond die tijd aan 130.000 huishoudens in Nederland internet via glasvezel aanbieden.

Sinds begin 2020 trekt T-Mobile op met Primevest Capital om de aanleg van glasvezelnewerk in Nederlandse steden te financieren. Ze zijn ook actief in Den Haag en Eindhoven.

T-Mobile treedt op de lokale glasnettten op als hoofdhuurder. Er is ook ruimte voor andere aanbieders.

Het Primevest Communication Infrastructure Fund is actief in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk, betrekt zijn fondsen van institutionele beleggers en steekt zeventig procent van de 500 à 600 miljoen euro in glasvezel.

Update 16-12-2020 12:58: Eerder stond in dit verhaal dat T-Mobile de plannen en vergunningen voor Ridderkerk en Barendrecht zou overnemen. Dat is niet juist. De transactie omvat enkel het passieve net in Kralingen. Dat bevestigde T-Mobile vanochtend aan Emerce.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond