Deel dit artikel
-

T-Mobile start test met snellere 4G+

T-Mobile start in november met een pilot 4G+ voor snelheden tot 225 Mb/s. Dit nieuwe netwerk is specifiek gebouwd met het oog op het fors toenemende datagebruik van consumenten en bedrijven in het komende decennium.

T-Mobile heeft naar eigen zeggen nu al de meeste antennes met 4G in Nederland (meer dan 5000) en daarmee het grootste 4G-netwerk. Er is echter meer capaciteit nodig om data te kunnen verwerken, bijvoorbeeld om  films te kunnen kijken op smartphone of tablet.

T-Mobile heeft daarom 4G op de 900 MHz frequentie geactiveerd in de Randstad. Dit is een extra dekkingslaag bovenop de 4G-dekking op de 1800MHz. De 900 MHz gecombineerd met de 1800 MHz frequenties bieden een betere indoordekking. T-Mobile verwacht tegen het eind van het jaar 75 procent van de inwoners te kunnen voorzien van de verbeterde indoordekking (4G op de 900 MHz).

En vanaf november wordt op een aantal, nog nader te bepalen, locaties nu ook 4G+ met 225Mb/s getest. De pilot wordt gebruikt ter voorbereiding van de uitrol van 4G+.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond