Deel dit artikel
-

Toestel om ademhalingsoefeningen juist te oefenen

Het Belgische moonbird lanceert een toestel dat ieders hoogstpersoonlijke ademhalingsritme berekent.

Moonbird is een compact toestelletje van 11 op 6 centimeter dat je gemakkelijk in je hand houdt. Het toestel meet je hartslag en berekent je ideale ademhalingsritme. Vervolgens beweegt het – door uit te zetten en weer te krimpen – op dat ritme, zodat je ademhaling intuïtief hetzelfde ritme overneemt.

Ademhalingsoefeningen zijn in verschillende culturen al eeuwen ingeburgerd om geest en lichaam in evenwicht te brengen. Veel mensen ademen volgens het bedrijf echter op de verkeerde manier, waardoor de rustgevende oefeningen hun doel voorbijschieten.

Stefanie Broes (PhD in de Farmaceutische Wetenschappen) ontwikkelde het idee samen met haar broer Michael. ‘We zagen in onze omgeving steeds meer mensen die kampten met slapeloosheid en angstaanvallen. Ze zochten hun heil bij ademhalingsoefeningen om tot rust te komen, maar ze vonden geen goede applicatie die hen daarbij kon helpen.’

Moonbird lanceert een beperkte oplage in België en Nederland. Wie als allereerste gebruik wil maken van de toestel voor gepersonaliseerde ademhalingsoefeningen kan die nu al bestellen via de website.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond