Deel dit artikel
-

Tomorrow Focus gaat niet verder met Toon Bouten

De Duitse uitgever Tomorrow Focus beëindigt volgend jaar maart het contract met de Nederlandse CEO Toon Bouten. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend in een ultrakort persbericht, waarin geen enkele toelichting wordt gegeven.

Waarschijnlijk hangt zijn vertrek samen met de verkoop van de groep aan Burda Digital. Die wil 30,2 miljoen euro voor het bedrijf betalen. Burda is een grote uitgeverij, onder meer bekend van tijdschriften als FOCUS, Playboy en CHIP.

Tomorrow Focus is in Europa exploitant van verscheidene media- en reistitels. Sinds enkele jaren vallen ook Zoover en WeerOnline onder het Duitse concern.

Bouten werd in 2012 de hoogste man bij het Duitse bedrijf, nadat hij CEO van De Telefoongids/European Directories was geweest.

In eerste instantie zette het bedrijf vol in op de transformatie van print naar online media. Dat proces verliep echter trager dan gedacht, met navenante consequenties voor de verwachte advertentie-inkomsten, zo vertelde Bouten in 2013 nog aan Emerce. Direct na zijn aantreden plaatste Bouten de aparte technologietak, waarin onder meer appbouwer Cellular, op een zijspoor.

Twee jaar geleden wilde Tomorrow Focus in 2015 een omzet van 250 miljoen euro realiseren. Dat lijkt niet te lukken. Vorig jaar boekte de uitgever een 7 procent hogere omzet van 161,5 miljoen. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) eindigde op 17,4 miljoen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rick

Ze betalen 30m voor een bedrijf met een ebitda van 17.4M in 2014? Welke informatie mist hier? Zeer hoge schuldpositie of iets dergelijks?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond