Deel dit artikel
-

Transavia richt investeringstak op

Luchtvaartmaatschappij Transavia richt in de vorm van Ventures een nieuwe tak op om te investeren in kleine, specialistische start-ups en strategische samenwerkingen aan te gaan.

Jaarlijks maakt het hier een miljoen euro voor vrij. De investment lead is Nico Gielen, hier speciaal voor aangetrokken. De nieuw opgerichte B.V. heeft ook naast hem ook Erik-Jan Gelink (CCO transavia) en Dirk Neelis (CFO transavia) in het bestuur.

Ventures is opgericht voor het genereren van nieuwe inkomstenstromen op langere termijn en om nauwer betrokken te zijn bij emerging technologies die ook niet direct van toepassing zijn op de interne operaties van Transavia. En bij initiatieven op het gebied van duurzaamheid”, vertelt Gielen tegen Emerce.

De investeerder richt zich met name op kleine bedrijven op het gebied van reizen, techniek, mobiliteit, logistiek, digital retail, hospitality en duurzaamheid. De gemiddelde investering zal tussen de 50.000 en 250.000 euro liggen. Het is niet uitgesloten dat Transavia Ventures samenwerkt met andere geldschieters als onderdeel van een grotere investeringsronde.

Het scouten van start-ups is al gaande, onder meer op events en bij incubutors, maar de eerste investering moet nog plaatsvinden.

“De aparte tak is gericht op externe activiteiten die niet direct hoeven bij te dragen aan de operatie van Transavia zelf. Daarbij kan het als aparte externe tak zelfstandiger opereren. We moeten echter wel verstand van de materie hebben. Ventures kan gebruik maken van Transavia mensen waar nodig voor zaken als specialistische opinies, bieden van proeftuinomgevingen, communicatie en marketing.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond