Deel dit artikel
-

Uber rolt boodschappendienst uit over heel Amerika

Amerikanen in meer dan vierhonderd grote steden kunnen hun dagelijkse boodschappen door Uber laten thuisbezorgen per auto of fiets. Dat vloeit voort uit de uitbreiding van een samenwerking van de vervoerder met supermarktconcern Albertson.

De jaar oude samenwerking wordt qua bereik uitgebreid naar de meeste drukbevolkte steden in de VS, waaronder: Miami, Dallas, San Francisco, New York City en Washington DC. Klanten van Uber kunnen boodschappen bestellen bij de 1.200 filialen van formules als Albertson, Safeway, Jewel-Osco, Acme, Tom Thumb en Randalls.

Het bezorgen van boodschappen werd vorig jaar een wezenlijk onderdeel van Ubers activiteiten. De taxibusiness draaide op een laag pitje, Eats daarentegen groeide tientallen procenten. De ongevulde vervoerscapaciteit werd aangewend om geen mensen naar boodschappen te bezorgen. De resultaten daarvan leiden nu tot een uitbreiding van samenwerking met Albertson.

In Europa is een andere dynamiek zichtbaar. Ook hier heeft het bezorgen van via internet bestelde boodschappen een hoge vlucht genomen vanaf 2020. In de boeggolf van supermarkten ontstaan nu nieuwe diensten zoals Gorillas, Getir en Flink. Die winkels hebben echter geen eigen filialen, maar bezorgen vanuit magazijnen op centraal gelegen locaties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond