Deel dit artikel
-

Universiteit Leiden investeert 1,4 miljoen euro in online cursussen

De Universiteit Leiden investeert de komende jaren 1,4 miljoen euro in de productie van nieuwe online cursussen. In 2015 en 2016 komen er 15 nieuwe MOOCs (Massive Online Open Courses) en 10 nieuwe SPOCs (Small Private Online Courses).

Zowel de Leidse MOOCs als de SPOCs worden niet alleen door studenten gebruikt, maar ook veel door professionals. Het verschil is dat MOOCs voor iedereen toegankelijk zijn en SPOCs voor geselecteerde deelnemers.

De Universiteit Leiden heeft sinds 2013 zes online cursussen ontwikkeld: vijf MOOCs en één SPOC. De MOOCs op het internationale platform Coursera hebben in totaal meer dan 200.000 deelnemers uit 186 verschillende landen getrokken; gemiddeld zijn dit ongeveer 10.000 deelnemers per maand.

In het eerste Online Learning Rapport evalueert de Leidse universiteit de online cursussen van 2013-2014. MOOCs geven een innovatie-impuls aan docenten en studenten van de Leidse universiteit en leveren volgens de evaluatie een waardevolle bijdrage aan de reguliere opleidingen.

Het Online Learning Lab zal nieuwe innovatieve vormen van online onderwijs verkennen en verder ontwikkelen, onder meer ‘flipping classrooms’, kennisclips en virtuele internationale klaslokalen en onderzoek met Big Data.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond